Shanghai-3.png

Monitor ERP System invigde den 12 september 2014 sitt nya kontor i Shanghai, Kina med att klippa bandet. Ceremonin följdes av en middag på hotellet Le Royal Meridien vid People’s Park där ett 50-tal inbjudna gäster deltog.

Monitors strategi är sedan flera år att fokusera på en handfull marknader utanför Sverige och Kina är en av dessa marknader. Att en av dessa utvalda marknader är Kina är ett naturligt resultat av att många svenska företag som använder MONITOR har fabriker där. Den 12 september 2014 invigdes Monitors etablering i Kina officiellt.

Större delen av de närvarande gästerna var befintliga kunder till Monitor i Kina, men det fanns också representanter från det lokala svenska nätverket i Shanghai. Morgan Persson, VD för Monitor international, flög in från Sverige och inledde med att berätta om företagets 40-åriga historia samt om beslutet att satsa internationellt. Han pratade om hur viktigt det är att ge bra support till kunderna.

Knut Ngo, VD för Monitor ERP System Shanghai, berättade om resan från första kunden i Kina år 2005, då helt utan någon representation på plats, till hur det ser ut idag med 38 kunder och ett kontor mitt i centrala Shanghai vid West Nanjing Road. Han berättade även om ambitionen att erbjuda en bättre produkt, tjänster och support anpassat till de lokala förhållandena som råder. Generalkonsuln Viktoria Li pratade om hur Monitor representerar det typiska svenska företaget i utlandet samt hur viktig en företagsanda är och att den behöver vara mottaglig för förändringar på dagens expansiva marknader. Dessa ingredienser som Monitor visar upp menade hon att de stärker de diplomatiska relationer som finns mellan Kina och Sverige. Dessa diplomatiska relationer firar 65 år under 2015.

IMG_6465-edit1.png
Här ser ni Viktoria Li, Johan Holmsten, Internationell Försäljningschef , Morgan Persson och Knut Ngo efter det klippta bandet.

 

 

Vi släpper nu version 7.5.11 av MONITOR!

Titta gärna i ändringsloggen, för att se vad som är ändrat i just denna version. Ändringsloggen hittar du på sidan Support -> MONITOR Ändringslogg, där kan du även hitta ändringsloggar för tidigare versioner.

Läs även om nyheterna i MONITOR version 7.5.

hexatronic21.png

Efter att den dystra nyheten kom ifjol att Ericsson skulle lägga ner i Hudiksvall har det hunnit hända en del.

Efter att flera spekulanter visade intresse för att ta över fabriken stod det till sist klart att det var Hexatronic AB som drog det längsta strået.

Hexatronic började då att titta på olika system som skulle kunna ersätta det befintliga systemet SAP innan 1 september 2014. MONITOR kom in i bilden under senhösten ifjol och utvärderades parallellt med ett annat system. Den 11 mars stod det klart att valet föll på MONITOR.

Det är med glädje vi nu kan säga att systemet är i skarp drift och att det krav som fanns att vara redo till den 1 september efterföljdes! Idag är man mer än 110 anställda på Hexatronic i Hudiksvall och man har köpt 85 licenser i MONITOR.

Vi både hoppas och tror på ett långsiktigt och bra sammarbete även framöver.

Klicka här gör att få en inblick i Hexatronics verksamhet

 

bild.jpg
Den lyckade skarpstarten firades med tårta

Vi släpper nu version 7.5.10 av MONITOR!

Titta gärna i ändringsloggen, för att se vad som är ändrat i just denna version. Ändringsloggen hittar du på sidan Support -> MONITOR Ändringslogg, där kan du även hitta ändringsloggar för tidigare versioner.

Läs även om nyheterna i MONITOR version 7.5.