ScanBox grundades utifrån affärsidén att utveckla ett flexibelt produktionssätt för tillverkning av isolerade transportboxar. Företagets utveckling och produktion sker i Olofström men deras produkter finns över hela världen. Svenska Kocklandslaget, Karolinska sjukhuset och Kronprinsessans bröllop är bara några av deras nöjda kunder. ScanBox byter nu ut sitt nuvarande affärssystem Pyramid till MONITOR Affärssystem. Skarp start är planerad 8 maj.

– År 2010 blev jag delägare av ScanBox och det var då jag insåg att vårt nuvarande affärssystem och listor i Excel med tillhörande handpåläggning krävde för mycket tid och arbetskraft som inte tillförde några bra lösningar. Vi säljer färdiga produkter men oftast har kunder egna önskemål vilket har gett oss stora utmaningar. Det har medfört att våra behov kräver ett verktyg som planerar inköp och produktion bättre, förklarar Johan Folkesson på ScanBox.

– Vi har många leverantörer som kör MONITOR och därifrån har vi fått en positiv uppfattning av systemet. Valet blev enkelt när det märktes att Monitor var intresserade av vad Scanbox faktiskt sysslar med och samtidigt visade hur verksamheten kan effektiveras med hjälp av systemet. När Monitors säljare enkelt konfigurerade ihop en cykel vid ett första besök så införlivades mina förväntningar direkt. Man har tänkt till inom Monitor, säger Johan.

– Förberedelser och operativt arbete är igång. Vi är beredda på att det väntar en belastning på att övergå till ett nytt affärssystem. Det är en stor omställning och kommer krävas en del från vår sida men samtidigt får vi möjlighet att börja om från början. Det känns positivt och jag tror att det kan bli väldigt bra med MONITOR, avslutar Johan.


Johan Folkesson
vice VD & Inköpschef
ScanBox Thermo Products AB

Läs mer om Monitors produkter 

Om ScanBox:
ScanBox Thermo Products AB utvecklar och producerar isolerade mattransportboxar för den professionella storköksbranschen. Produkterna återfinns i fler än 50 länder och används i en mängd olika miljöer såsom sjukhus, skolor, äldreboenden, hotell, skepp och arenor. Alla produkter utvecklas och produceras i Olofström, Blekinge. Företaget har idag 44 anställda.

Vi släpper nu version 8.2.6 av MONITOR!

Titta gärna i ändringsloggen för 8.2.6 för att se vad som är ändrat i denna version. Ändringsloggen hittar du på sidan Support -> MONITOR Ändringslogg, där kan du även hitta ändringsloggar för tidigare versioner.

Läs även om nyheterna i MONITOR 8.2

Under sommaren 2016 gjorde Publikator för andra året i rad en omfattande undersökning gällande ledande leverantörer av affärssystem. I undersökningen har 1224 svenska produktionsansvariga svarat på frågor om deras befintliga affärssystem.

Undersökningen visar att MONITOR affärssystem är det system som med störst sannolikhet skulle rekommenderas till andra företag.

Hur sannolikt är det att ni skulle rekommendera ert befintliga affärssystem till någon annan? Medelvärde