undefined

Johnson Metall AB är nordens största tillverkare av glidlager, ämnesrör och formdetaljer i brons. De
byter nu ut sitt nuvarande affärssystem Movex mot MONITOR. De har köpt totalt 97 användarlicenser till sin produktionsenhet i Örebro och sina säljbolag i Danmark och Norge. Skarp drift planeras maj 2016.

- Upphandlingen har pågått sedan våren 2014 då vi besökte Monitors Roadshow i Örebro där systemet presenterades under en halv dag. Vi förstod då att MONITOR är ett komplett system som passar vår verksamhet bra. Vi påbörjade aldrig någon urvalsprocess utan vi har hela tiden fokuserat på MONITOR.

- Systemet är väldigt smidigt och det är enkelt att uppgradera till nya versioner. MONITOR har en flexibilitet som passar oss mycket bra. Systemet inkluderar allt från tillverkning till redovisning vilket kommer att underlätta vårt arbete avsevärt. Deras EDI-hantering är också något som tilltalar oss.

- Att byta affärssystem kommer givetvis att innebära en hel del förberedelser. All data ska konverteras till MONITOR, systemet ska struktureras för att motsvara våra behov samt att vår personal ska genomgå utbildning. Det är viktigt att samtliga flöden och EDI-hanteringen fungerar när vi sedan kör skarpt i maj.

- Kontakten mellan oss och Monitors försäljare har fungerat jättebra. De är mycket förtroendeingivande och de har visat stor kunskap. Väldigt många av Monitors kunder förespråkar systemet och allt tyder på att systemet kan ge oss det vi hela tiden har efterfrågat. Systemet är enkelt att använda och är ett bra redskap för uppföljning av vår lönsamhet.

undefined
Anders Eriksson
IT- & Inköpschef
Johnson Metall AB

 

Läs mer om Monitors produkter

 

Om Johnson Metall:
Johnson Metall har satsat hårt sedan starten 1940 för att bevara och utveckla både hantverket och yrkesskickligheten hos varje medarbetare. Idag uppgår antalet anställda till 165 personer. Deras strävan är att alltid ligga i framkant tekniskt vad gäller skärande bearbetning för att kunna optimera en maximal produktion med korta ledtider och en hög, jämn kvalitet. Detta innebär en maskinpark som består av alltifrån konventionella maskiner till robotladdade flerfunktionsmaskiner.

 

undefined

Terana AB erbjuder marknadens bredaste sortiment av rörsystem inom VA, VVS och Kabelskydd. De byter nu ut sitt nuvarande affärssystem FDT Avance mot MONITOR. De har köpt 20 användarlicenser och skarp drift är planerad till april.

- Vi var alla överens om att vårt nuvarande affärssystem behövdes bytas ut eftersom det var lite för klumpigt och stelbent för vår del. Även om vi inte har någon stor tillverkning utan mer är ett tradingföretag så har det ändå visat sig att MONITOR är ett bra alternativ för vår verksamhet.

- Vi började med att ta fram en lista över de affärssystem som kunde vara aktuella för vår verksamhet och MONITOR var ett av dem. En av anledningarna till att valet till slut föll på MONITOR är att jag har erfarenhet av systemet sedan tidigare och jag minns att vi var väldigt nöjda med det. Det var ingenting som saknades och systemet är väldigt smidigt att använda.

 

undefined
Johan Erling
Sälj- och marknadschef
Terana AB

 

Läs mer om Monitors produkter

 

Om Terana AB:
Terana AB startades 1988 och ligger i Kungsör där de har sammanlagt 30 anställda. Genom att arbeta tillsammans med flera av Europas ledande tillverkare skapas en total rörfrihet, vilket innebär att kunderna alltid har tillgång till de produkter som de behöver. Sortimentet innefattar system för avlopp, vägtrummor, dränering, enskilt avlopp, tryckrör, brunnar, kabelskydd och infiltration. Terana erbjuder även produkter för olje-, bensin- och fettavskiljning.

Vi släpper nu version 8.1.8 av MONITOR!

Titta gärna i ändringsloggen för 8.1.8 för att se vad som är ändrat i denna version. Ändringsloggen hittar du på sidan Support -> MONITOR Ändringslogg, där kan du även hitta ändringsloggar för tidigare versioner.

Läs även om nyheterna i MONITOR 8.1

Du kan även lägga in routingkoderna manuellt om du t.ex. har en äldre version av MONITOR än ovan. Du gör detta med hjälp av filen DSV_Routing.csv som kan laddas ned under Support -> Instruktioner och filer. På den sidan är det även beskrivet hur koderna ska läggas in i MONITOR.

Startdatum: 13 april, 2016, 08:00
Slutdatum: 13 april, 2016, 16:00

Den 13 april finns vi på plats under mässan Logistik & Affärssystem i Värnamo. Vi kommer under eftermiddagen hålla i ett presentationspass där vi pratar om hur ni med MONITOR affärssystem kan få det stöd ni behöver för att hålla leveranstiderna, ha full kontroll på kostnaderna och att era lagersaldon är tillförlitliga.

Här kan du läsa mer. undefined

Hoppas vi ses!

Startdatum: 3 maj, 2016, 08:00
Slutdatum: 3 maj, 2016, 18:00

Den 3 maj på Hotell Elite Park Avenue, Göteborg, kommer vi att finnas på plats för att prata om MONITOR affärssystem. Vi finns med både som utställare och en av de som kommer att hålla i en presentation under dagen.

Mer info om dagen kan du läsa om här.

Hoppas vi ses!