”MONITOR har en flexibilitet som passar oss mycket bra”

undefined

Johnson Metall AB är nordens största tillverkare av glidlager, ämnesrör och formdetaljer i brons. De
byter nu ut sitt nuvarande affärssystem Movex mot MONITOR. De har köpt totalt 97 användarlicenser till sin produktionsenhet i Örebro och sina säljbolag i Danmark och Norge. Skarp drift planeras maj 2016.

- Upphandlingen har pågått sedan våren 2014 då vi besökte Monitors Roadshow i Örebro där systemet presenterades under en halv dag. Vi förstod då att MONITOR är ett komplett system som passar vår verksamhet bra. Vi påbörjade aldrig någon urvalsprocess utan vi har hela tiden fokuserat på MONITOR.

- Systemet är väldigt smidigt och det är enkelt att uppgradera till nya versioner. MONITOR har en flexibilitet som passar oss mycket bra. Systemet inkluderar allt från tillverkning till redovisning vilket kommer att underlätta vårt arbete avsevärt. Deras EDI-hantering är också något som tilltalar oss.

- Att byta affärssystem kommer givetvis att innebära en hel del förberedelser. All data ska konverteras till MONITOR, systemet ska struktureras för att motsvara våra behov samt att vår personal ska genomgå utbildning. Det är viktigt att samtliga flöden och EDI-hanteringen fungerar när vi sedan kör skarpt i maj.

- Kontakten mellan oss och Monitors försäljare har fungerat jättebra. De är mycket förtroendeingivande och de har visat stor kunskap. Väldigt många av Monitors kunder förespråkar systemet och allt tyder på att systemet kan ge oss det vi hela tiden har efterfrågat. Systemet är enkelt att använda och är ett bra redskap för uppföljning av vår lönsamhet.

undefined
Anders Eriksson
IT- & Inköpschef
Johnson Metall AB

 

Läs mer om Monitors produkter

 

Om Johnson Metall:
Johnson Metall har satsat hårt sedan starten 1940 för att bevara och utveckla både hantverket och yrkesskickligheten hos varje medarbetare. Idag uppgår antalet anställda till 165 personer. Deras strävan är att alltid ligga i framkant tekniskt vad gäller skärande bearbetning för att kunna optimera en maximal produktion med korta ledtider och en hög, jämn kvalitet. Detta innebär en maskinpark som består av alltifrån konventionella maskiner till robotladdade flerfunktionsmaskiner.