Cibes Lift Group är en av världens största och äldsta tillverkare av lågfartshissar. De erbjuder ett stort urval av plattformshissar, kabinhissar och trapphissar. Cibes byter nu ut sina tidigare system mot MONITOR affärssystem och har köpt 125 användarlicenser. Skarp start planeras under hösten.

– Vi hade länge arbetat i flera olika system och kände att vi ville ha ett system som klarade alla moment. Produktionsdelen är viktig för oss, precis som orderhanteringen från webben in till affärssystemet. Genom att välja affärssystemet MONITOR så får vi samtliga bitar och allt synkroniseras på ett enkelt, smidigt och bra sätt, säger Sören Olsson, Inköpschef på Cibes Lift Group.

– För ungefär 1 ½ år sedan tog vi kontakt med en upphandlingskonsult och därefter började vi sondera terrängen efter ett nytt affärssystem. Några olika leverantörer av affärssystem besökte oss då för att presentera sitt system. Ganska snabbt hade vi endast två tänkbara affärssystem att välja bland. Innan vi beslutade oss för MONITOR så gjordes en förstudie med stort fokus på deras produktkonfigurator och den webblösning vi ville ha. Tillsammans med Monitor tog vi konfiguratorn till en ny nivå och skapade de förutsättningar som krävs, berättar Sören.

– Vi har många leverantörer som också använder MONITOR och som har rekommenderat systemet vilket så klart påverkade vårt beslut. De har alla varit mycket positiva till systemet. MONITOR passar den tillverkning vi håller på med. Kontakten med Monitors säljare och utbildare har hela tiden varit mycket lättsam och tydlig. Tillvägagångssättet har från första kontakt varit mycket grundligt. Det känns också bra att Monitor har egna utbildare och egen support. MONITOR är en viktig del i vår verksamhetsutveckling, avslutar Sören.


Sören Olsson
Inköpschef
Cibes Lift Group

Läs mer om Monitors produkter


Om Cibes Lift Group:

Cibes Lift Group är en av världens största och äldsta tillverkare av lågfartshissar. Nyckeln till deras framgång är en kombination av god svensk ingenjörskonst och känsla för vacker design. De erbjuder ett stort urval av plattforms-hissar, kabinhissar och trapphissar. Alla deras hisslösningar är prefabricerade och levereras i hanterbara kollin för att underlätta logistik och installation.

Dessutom har Cibes hissprodukter lång livscykel och låga driftskostnader. Cibes Lift Group bryr sig om alla kunders behov, oavsett om kunden är byggare, arkitekt eller villaägare. Det är därför som de satsar så stort på att hela tiden utveckla sina produktionsmetoder och sälj- och eftermarknadstjänster. Med Cibes Lift Group kan du vara säker på att få en leverans av hög kvalitet varje gång och alltid i tid.

 

Vi släpper nu version 8.1.11 av MONITOR!

Titta gärna i ändringsloggen för 8.1.11 för att se vad som är ändrat i denna version. Ändringsloggen hittar du på sidan Support -> MONITOR Ändringslogg, där kan du även hitta ändringsloggar för tidigare versioner.

Läs även om nyheterna i MONITOR 8.1

För allmän utbildning i MONITOR har vi flera kurser. Kurserna hålls hos oss i Hudiksvall och hos vår partner Netred i Tidaholm, varje vår och höst.

Kursprogram hösten 2016

Kurs

Datum Tidaholm

Status

Datum Hudik

Status

Databasåtkomst 1 25/10    1/11  
Databasåtkomst 2 26/10    2/11  
Grundkurs 11/10    3/11  
Tillverkning 12/10    8/11  
Behovsplanering 13/10    9/11  
V-info Närvaro 27/10   Inställd 15/11  
V-info Arbete 18/10    16/11  
Ekonomi 19/10 
 Inställd 29/11  
Ekonomi fördjupning 20/10   Inställd 30/11  

Kursanmälan

Kursanmälan ska göras senast 2 veckor innan aktuell kurs. Kursanmälan görs via ett separat anmälningsformulär (klicka på datumet i tabellen ovan). Vid eventuella funderingar kontakta oss via e-post: info@monitor.se eller telefon: 0650-766 00.

Kursanmälan är bindande. Eventuell avbokning ska också göras senast 2 veckor innan kursdatum, annars utgår full debitering.

Efter en kursanmälan får du inom kort en platsbekräftelse på kursen via e-post. Den referensperson du angav i anmälan får också ordererkännandet via e-post.

Om en kurs eventuellt skulle bli inställd p.g.a. för få deltagare kommer det att anges i kursprogrammet ovan. Du som då redan är anmäld kommer att få ett meddelande via e-post om att kursen blivit inställd.

Om en kurs skulle bli fullbokad kommer det att anges i kursprogrammet ovan. Har du t.ex. frågor om hur många platser som det finns kvar på en kurs, kontakta oss på ovanstående telefonnummer eller e-postadress.

Kursplatser

Kurserna i Hudiksvall hålls i Monitors lokaler i Hudiksvall. För vägbeskrivning, följ denna länk. Kurserna i Tidaholm hålls i NetReds lokaler, på Norra Ringvägen 2A i Tidaholm.

Omfattning

Samtliga kurser är på 1 dag, utom kursen ”Databasåtkomst 1 & 2" som är uppdelad på 2 dagar (det går välja att bara gå en av dagarna för den kursen). Kurserna är schemalagda så att det går att vara med på flera kurser under samma vecka.

Kursstart

Kurserna i Tidaholm börjar 09.00 och pågår till ca 17.00. Kurserna i Hudiksvall börjar 08.30 och pågår till ca 16.30.

Kursbeskrivning

Se kursbeskrivning för respektive kurs genom att klicka på länken för kursbeskrivningen i kursprogrammet ovan.

Kursmaterial

Kursmaterial delas ut under kursdagarna. Kursintyg erhålls efter genomförd kurs.

Kursavgift

Kursavgiften är 3 300:- per person och dag. I kursavgiften ingår lunch, kaffe och kursmaterial.

Boende

I Hudiksvall finns det flera hotell. Vi föreslår Stadt (tel. 0650-150 60) som ligger centralt eller Hotell Hudik (tel 0650-54 10 00) som ligger nära vårt kontor och kurslokalen. I Tidaholm finns Tidaholms Stadshotell (tel. 0502-123 90). Följ länkarna för att hitta till respektive hotells hemsidor. Det går att boka rum online på respektive hotells hemsida. Men vi kan även ombesörja bokning av hotellrum om så önskas. Obs! Ange i så fall under ”Övrigt” i bokningsformuläret att bokning av hotellrum önskas. Ange även hur många rum som ska bokas, om ni är flera deltagare.

Kursutvärdering

Efter varje kurs delas en kursutvärdering ut till alla deltagarna. Denna bör du fylla i och lämna fram till kursledaren innan du åker hem. Om du inte har fått någon kursutvärdering kan du höra av dig till oss på info@monitor.se så ordnar vi en sådan.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar av kursutbud, kursdatum och om de blivit fullbokade/inställda. Vid sådana ändringar lägger vi ut information i kursprogrammet.