Monitor förstärker organisationen och satsar ytterligare på den finska marknaden. Det gör vi genom att anställa en ny VD i Finland, Toni Jääskeläinen (t.v. i bilden). Toni har en lång och gedigen erfarenhet från tillverkande företag. Det gör honom till helt rätt person för att förstå våra kunders behov och utmaningar inför framtiden.

– Att vi anställer en lokal VD säkerställer att vi fortsätter med en marknadsmässig organisation samt att vår organisatoriska förmåga förbättras och kan ta nya höjder, säger Jonas Persson, Business Development Manager Monitor Group.

Monitor är en stolt partner till Sweden-Southeast Asia Business Summit 2018 i Kuala Lumpur, arrangerat av Business Sweden och den svenska ambassaden. Under två dagar samlades representanter från några av Sveriges mest framgångsrika företag i Sydostasien såsom ABB, SAAB, Ericson, Atlas Copco, Volvo Cars, Monitor etc.

Monitor fick möjligheten att prata om visionen att hjälpa SMEs (små och medelstora företag) att ta första steget in i en mer digitaliserad produktion. I Sydostasien hanterar många SMEs forfarande stora delar av produktionsplanering manuell. Med den takt som utvecklingen går framåt har man nu börjat inse att företagen måste hitta nya arbetssätt för att fortsatt vara konkurrenskraftiga. I Sydostasien är ”Industry 4.0” något som diskuteras flitigt och för Monitor är ett affärssystem ett av de första stegen för att kunna ta sig an ”Industry 4.0”.

Business Sweden, som är en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden, ger Monitor likväl som andra svenska företag ett opartiskt stöd för att öppna upp globala marknader. Samarbetet med Business Sweden hjälper Monitor att nå sin fulla potential i Sydostasien, i synnerhet Malaysia, som är Monitors snabbast växande marknad.

Ett stort tack till Business Sweden och den svenska ambassaden för ett bra genomfört evenemang!

Läs mer om Business Sweden här

Läs mer om Sweden-Southeast Asia Business Summit 2018 här

 

 

Nya routingkoder för DSV. Routingkoderna började gälla 2018-02-01. Dessa kommer även finnas inkluderade i Version 08.02.08 patch 136 och version 09.00.06 patch 095. Även senare versioner kommer innehålla de nya routingkoderna.I tidigare versioner kan man som alternativ lägga in koderna manuellt via filen DSV_Routing.csv som kan laddas ned under Instruktioner och filer. På den sidan är det även beskrivet hur koderna ska läggas in i MONITOR.