"Många av våra kunder kör MONITOR och har gett oss goda rekommendationer"

Sedan 1992 har amo specialkabel AB tillverkat specialkabel med olika konstruktioner: solida, flexibla eller extra flexibla ledare. amo specialkabel ingår i den privatägda koncernen amokabel som är marknadsledande i sin bransch. De byter nu ut sitt egenutvecklade system och är det andra företaget i koncernen som blir MONITOR-användare. Skarp start planeras till maj 2017.

– amo specialkabel har haft en väldigt stark expansion och det har medfört att vi har vuxit ur vårt egenutvecklade system. Det har i sin tur skapat en större utmaning i att kunna kontrollera och följa upp vår tillverkning bättre. Därför känns det som att ett fungerande system är en viktig del i tillväxten, förklarar Henrik Blad, CEO på amo specialkabel.

– Vi har tittat på ett par ERP-leverantörer. Men många av våra kunder kör MONITOR och har gett oss goda rekommendationer. Valet föll sig därefter naturligt då amo installationskabel är MONITOR-användare sedan några år tillbaka och är väldigt positiva till systemet, berättar Henrik.

– Att byta från något vi har utvecklat själva till att lära oss något nytt kommer naturligtvis innebära en stor förändring. Men hela organisationen är beredd och förväntansfull, avslutar Henrik.


Henrik Blad
CEO
amo specialkabel AB

Läs mer om Monitors produkter

Om amokabel AB:
amo specialkabel AB är det första bolaget i amokabel-koncernen och grundades 1992. Huvudkontor och fabrik finns i Alstermo som ligger 70 km från både Växjö och Kalmar. I fabriken tillverkas tusentals olika typer av kablar. amokabel har kunskapen och maskinerna för att konstruera och tillverka efter kundernas specifika önskemål. Koncernens ständiga strävan mot tillväxt resulterade under 1990-talet i en utökning i form av ett antal nya bolag inom tillverkning, energi och fastighetssektorer. Under 2000-talet har de även startat två försäljningsbolag i Norge och har blivit delägare i fabriker i Ungern och Indien.