”Vi valde MONITOR för att vi vill ha en kostym som vi kan växa och utvecklas i”

Protega är en marknadsledande tillverkare av produkter inom expanderande brandskydd i Norden. Det ställs därför höga krav på både produkt och förpackning. Deras nuvarande egenutvecklade affärssystem lever inte längre upp till den kvalité som krävs och det saknar dessutom produktionsplanering. Protega väljer därför att byta ut sitt nuvarande affärssystem mot MONITOR G5 och skarpt start är planerad till september.

– Vi har ett egenutvecklat affärssystem som har blivit alltmer kostsamt för oss att underhålla. Det saknar dessutom stöd för att visa produktionsflödena vilket är viktigt för mig som VD att se. Det går heller inte att utläsa lagersaldo, beställningspunkter med mera i det systemet, förklarar Helen Klittbo, VD på Protega.

– Eftersom Protega behöver bättre processtyrning och uppföljning så föll valet på MONITOR som har hjärtat i produktionen. MONITOR ger oss den information vi behöver för att vara så kostnadseffektiva som möjligt. I MONITOR kan vi även mäta samtliga processflöden, säger Helen.

– Kontakten med Monitor har fungerat bra och vi har ett ömsesidigt förtroende för varandra. Våra förväntningar är höga och långsiktiga. Vi valde MONITOR för att vi vill ha en kostym som vi kan växa och utvecklas i, avslutar Helen.


Helen Klittbo
VD
Protega AB

Läs mer om MONITOR G5

Om Protega:
Protegas produktion och kontor finns i Trelleborg. Protega är idag en ledande tillverkare av vattenbaserade brandskyddsfärger i Norden. Tillsammans med Sveriges främsta brandskyddsentreprenörer och färg- och byggrossister tillhandahåller Protega ett tryggt, snyggt och säkert brandskydd. Företaget erbjuder ett komplett sortiment av produkter inom passivt brandskydd för bärande stål- och träkonstruktioner, såväl som brandsäkra ytskikt för väggar och tak, brandtätningssystem för kabel, rör- och ventilationskanaler. Emporia i Malmö, Swedbanks HQ och Mall of Scandinavia i Stockholm är några av Protegas största referensprojekt. Till Mall of Scandinavia har företaget levererat över 140 ton av sin brandskyddsfärg Novatherm 4FR. Det är sådana projekt som gör att Protega nu blickar ut mot nya spännande arkitektoniska byggnader utanför Sverige.