Vi deltar i Rekryteringståget 2018

Rekryteringståget är ett evenemang som arrangeras för att bistå företag och organisationer i Hudiksvalls kommun i jakten på rätt kompetens samt bidra till ökad inflyttning till kommunen. Ett fantastiskt initiativ som vi verkligen välkomnar då rätt kompetens är en av nycklarna för fortsatt framgång för vårt företag.
Söndagen den 16 september går ett abonnerat tåg med 400 platser från Stockholm till Hudiksvall. Målet är att fylla tåget med personer som kan tänka sig att flytta till Hudiksvall för att jobba och leva här. Väl på plats i Hudiksvall får gästerna besöka en rekryteringsmässa där lokala företag och organisationer finns på plats för att presentera sina företag, framtidsutsikter och kompetensbehov. Vi är ett av företagen!

Läs mer och anmäl ditt intresse på www.rekryteringstaget.se


Ta chansen att både uppleva Hudiksvall för en dag och samtidigt träffa spännande arbetsgivare!

 


Hur är det att jobba på Monitor?

Monitor ERP System är en omväxlande arbetsplats som formas av hänsyn för varandra och våra kunder. Det finns många utmaningar och ett högt tempo där alla avdelningar har en viktig roll. Tillsammans har vi ett viktigt uppdrag – att skapa förutsättningar så att våra kunder blir effektivare och mer lönsamma. Vi behöver vara lyhörda och ha förmågan att förstå våra kunders utmaningar.

Personlig utveckling

Vi vill skapa förutsättningar för att du ska nå din fulla kompetens. Hur du utvecklas beror i stor utsträckning på dig själv. Du har med din närmsta chef årliga utvecklingssamtal och fortlöpande diskussioner där ni tillsammans sätter upp mål och sedan följer upp dessa. Utan våra medarbetares individuella utveckling skulle vi inte kunna förbättra verksamheten.

Hälsa

Vi är måna om att ha en bra fysisk och psykosocial arbetsmiljö. I den mån det är möjligt betalar Monitor anmälningsavgifter för deltagande i aktiviteter som syftar till motion. Även aktiviteter som främjar gemenskap bland medarbetarna har företaget en positiv inställning till. Som medarbetare erbjuds du hälsoundersökning vartannat år. På Monitor har vi en nykter och drogfri arbetsplats.

Vinstdelning

Som medarbetare på Monitor deltar du i ett vinstdelningssystem. Syftet är att uppmuntra till högt engagemang, bra prestationer och service, som i sin tur gynnar både din och företagets framgång. 2016 delade de anställda på 57 miljoner kronor.

Monitor-andan

Monitor-andan innebär att alla ska sträva mot samma mål och för att nå dit har vi en värdegrund och policy som är ett signum för Monitor. Vi är jordnära, långsiktiga och engagerade. Vi eftersträvar ständig förbättring i alla led, att kunden är vår uppdragsgivare, att jobba med rätt saker på rätt sätt och att jobba efter ett arbetsklimat där vi trivs tillsammans och där vi har en bra och öppen kommunikation mellan varandra. Vi värderar goda arbets-
prestationer och närvaro på arbetsplatsen högt.

 

 

Välkommen till Hudiksvall

 

Hudiksvall ligger utmed Hälsinglands kust – 30 mil norr om Stockholm, 13 mil norr om Gävle och 8 mil söder om Sundsvall. På bara två timmar med tåget tar du dig till Arlanda flygplats.

Föredrar du att ta bilen, tåget eller kanske en promenad till jobbet? Vårt huvudkontor ligger centralt beläget i Hudiksvall med närhet till både tåg- och busstation. Under 2018 kommer vi att flytta till nya större lokaler mitt i centrum med stora parkeringsmöjligheter. Pendlingsmöjligheterna med tåg är goda. Ostkustbanan passerar genom stan och många som jobbar i Hudiksvall pendlar från Sundsvall, Söderhamn, Gävle och Stockholm varje dag.

 

Springa i skogen? Ta en promenad? Dra iväg med cykeln? I Hudiksvall finns motionsspår för löpning, cykling och skidåkning runt hörnet. Att röra på sig är något vi uppmuntrar och många av våra anställda är väldigt aktiva. Bland annat anordnas löpträning under lunchtid. Här finns fina möjligheter till att få motion och ha roligt!

Hudiksvall är en trivsam stad med närhet till havet och en vacker skärgård. Du har också närhet till fantastisk natur oavsett var du bor, ett aktivt föreningsliv och ett stort utbud av fritidsaktiviteter för både barn och vuxna. 

Läs mer på kommunens hemsida: www.hudiksvall.se
Läs mer om att bo i Hudiksvall: http://www.tillhudiksvall.se/leva/inflyttare-hemvaendare/

 

Våra nya lokaler

Löpträning nere vid hamnen


Möt våra medarbetare


Jonas Westman Systemutvecklare

– Monitor är ständigt föränderligt, lyhört för nya idéer och erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar med tydliga mål och det mesta är inte skrivet i sten vilket ger möjlighet till att alla kan vara med och påverka. Vi får brett utbyte av erfarenheter när vi ibland jobbar tillsammans i parprogrammering för högre kvalité. Jag trivs väldigt bra med det arbetssättet som denna typ av jobb medför, ett arbetssätt som ofta skapar varierande, utmanande och spännande arbetsuppgifter.

– Det är bra människor runt omkring mig som betyder mycket för trivseln på arbetsplatsen. Jag tycker att man inte ska vara rädd för att lyfta problemen, skapa en dialog och ge varandra feedback – det är då man utvecklas. Med värme, högt i tak och en kultur som är väldigt jordnära så har vi alltid kul på jobbet.

Sara Höglund Testare

– Monitor är ett tryggt och bra företag som satsar framåt och då känns det kul. Tjänsten som testare är rolig och varierande. Ofta kvalitetssäkrar jag rättade programfel eller nyutvecklingar så att det fungerar som det ska innan det släpps till kund. Det är ett detektivarbete som kräver mycket tänkande och det gillar jag. Jag jobbar också väldigt nära utvecklare, specifikationsansvariga och andra parter i företaget vilket gör det till ett väldigt socialt yrke.

– Det roligaste med mitt arbete är att få vara med att förbättra och förändra. Jag trivs också jättebra med mina kollegor. Det är alltid skratt och en härlig jargong. Att ha en öppen dialog och vara ärlig mot varandra tror jag är viktigt för en bra sammanhållning.

Adrian Aptowitzer Konsult

– Den ena dagen är inte den andra lik. I min roll på Monitor pendlar jag mellan skrivbordet och besök hos kund. Jag sysslar med implementation av MONITOR hos nya kunder samt utbildning och problemlösning. Mycket är också utlandsrelaterat. Utrymme för att utvecklas finns helt enkelt. Det är spännande och framförallt roligt att få perspektiv i ett så varierande arbete.

– Jag tycker om mitt jobb. Monitor är en trygg arbetsgivare. Företaget är framgångsrikt och innanför väggarna är det nära till kunskap och mångårig erfarenhet. Det finns ingen begränsning på hur mycket man kan lära sig inom det vi gör, det mesta hänger på en själv. Mina kollegor är hjälpsamma och engagerade – vi har en bra stämning och positiv lagkänsla.

Mia Eriksson Support

– Det finns ett engagemang och en energi på det här företaget som jag verkligen tycker om. Det som jag gillar allra mest med Monitor är strävan att nå kundnöjdhet, hur vi engagerar oss och hjälper varandra till att hitta just de lösningarna. Det är den största anledningen till att jag trivs och tycker att det är extra kul att gå till jobbet.

– Man behöver inte oroa sig att det kommer bli en tråkig dag – det finns saker att göra. Förutom kundärenden finns interna utbildningar, webbkurser för kunder, områdesfördjupning m.m. Som representant för Monitors support är det viktigt för mig att alltid göra mitt yttersta för att varje kund ska få rätt hjälp. Det bästa med mitt jobb är att jag lär mig något nytt varje dag.

Niklas Oldeén Teamchef Utveckling Försäljning/Inköp

– Jag är ursprungligen från Gävle, men flyttade direkt när jag fick chansen att börja i G5-projektet här på Monitor. En anledning är att jag föredrar att arbeta långsiktigt med en produkt framför konsultande. Att produkten i sig är komplex ger ändå utrymme att arbeta inom olika områden och därigenom få varierade arbetsuppgifter om man så önskar. Exempelvis kan man som utvecklare arbeta med både back-end och front-end. Huvudprodukten är en windowsapplikation men vi har även webb- och mobilapplikationer.

– Att vara en i Monitor-gänget och delaktig i utvecklingen av nästa generations affärssystem känns otroligt kul. Det är motiverande att arbeta med en produkt som ligger i framkant av sitt område. Här finns en bra blandning av seniora och juniora utvecklare. Sammanhållning är mycket god och vi hjälper varandra att bli bättre.

– Om man är driven finns det även möjlighet att avancera inom företaget. Sedan 2012 har jag arbetat som systemutvecklare inom flera olika områden (Ekonomi/MPS/Web). Idag är jag teamchef över ca tio medarbetare vilket innebär personalansvar.

 Lediga jobb

 

 

Vi är alltid intresserade av personer med utbildning inom programmering, i synnerhet inom Microsoft .Net.
Vi är även intresserade av personer med bred erfarenhet av affärssystemet MONITOR
och som kan tänka sig arbeta som utbildare/konsult eller på vår supportavdelning.

Vi tar därför gärna emot spontanansökningar. Skriv lite om dig själv, bifoga ditt CV och skicka till jobb@monitor.se

Spontanansökningar från personer som har en intressant och passande profil,
sparar vi alltid undan och tar med i framtida urvalsprocesser vid lediga platser.

 

 

jobb@monitor.se

Monitor ERP System AB • Jakobsbergsvägen 4 • Box 264 • 824 26 Hudiksvall • SVERIGE

Copyright © Monitor ERP System AB. Alla rättigheter reserveras.